Skip to content

Aquesta Diada, hi som!

Aquest Onze de Setembre hem de tornar a conquerir el carrer!

Les eleccions generals espanyoles del 23 de juliol van relegar dos dels partits independentistes al quart i el cinquè llocs, i han deixat el tercer sense representació parlamentària. Això podia generar el miratge interessat que la independència ha deixat de ser una prioritat per als catalans. Però no és cert: hi som, encara que centenars de milers d’independentistes hagin optat per castigar els partits que els volen representar institucionalment.

Alhora, aquelles eleccions han donat un resultat extraordinari per a l’independentisme: la negociació de la mesa del Congrés ha obert la porta perquè s’hi pugui parlar en català i perquè el català sigui oficial a la Unió Europea. Trontollen els fonaments de la monolítica identitat espanyola. I ara els diputats de Junts tenen la clau perquè es pugui formar govern a l’estat. Tot això ha tornat a posar en el primer pla de l’actualitat el conflicte entre Espanya i Catalunya. A Espanya no hi haurà estabilitat institucional fins que l’estat accedeixi a negociar com exercim el nostre dret a l’autodeterminació.

El president a l’exili, Carles Puigdemont, va posar les bases d’aquesta negociació en la seva intervenció de dimarts i ho va fer en uns termes inequívocs i sense renúncies. Cal fer notar que no va expressar una posició personal, ni tan sols la d’un partit polític: va parlar com a president legítim i encarnant la voluntat d’alliberament nacional que l’Octubre del 2017 va dur el Parlament a proclamar la independència del país.

Per això aquest Onze de Setembre hem de tornar a demostrar que hi som. 

Hem de tornar a demostrar que hi som per reforçar amb una contundent expressió de voluntat popular la posició de fermesa del president Puigdemont.

I hem de ser-hi més que mai perquè els partits i les entitats que ens volen representar no deixin escapar una altra oportunitat única de fer realitat el mandat de l’U d’Octubre.

La història del nostre país està farcida de victòries minses i de derrotes èpiques. Tots i cadascun de nosaltres tenim la responsabilitat i el repte de ser-hi i empènyer per abandonar d’una vegada l’esperit de derrota i conquerir finalment la victòria més èpica. 

Per la independència de Catalunya, aquest Onze de Setembre tornem a sortir al carrer!

Barcelona, 8 de setembre del 2023

 

Comunicat en pdf.

Back To Top