skip to Main Content
 • Acció per la República és una organització política d’àmbit nacional. Som un partit amb vocació de govern, ara i a mesura que el país que volem sigui una realitat.
 • Som dones i homes d’ideologies diverses, progressistes, demòcrates i republicans, que ens comprometem a lluitar i treballar incansablement per la independència del país i per fer efectiva la República que va ser declarada el dia 27 d’octubre de 2017.
 • Som hereus del Primer d’Octubre, i en recollim el mandat. I també ens sentim hereus de la vaga de país del 3-O. Creiem en la necessitat de persistir en la mobilització, en la lluita no violenta i en la unitat del moviment independentista.
 • Creiem en la democràcia i en la participació, també en la transparència i en el retiment de comptes, i així hem organitzat el partit. Creiem en la governança des dels valors republicans bàsics de llibertat, igualtat i fraternitat.
 • Estem fermament convençuts que units podem arribar molt lluny, i que la il·lusió, la feina tenaç i l’esforç col·lectiu d’un poble que vol ser lliure ens portaran a crear les condicions per implantar la República catalana. Creiem que la política es fa de baix a dalt, però també creiem que la política té l’obligació de donar respostes reals als problemes reals.

Documents

Organigrama

Presidència

Araceli Esquerra

Portaveu

Aurora Madaula

Coordinació

Oriol Izquierdo

Comunicació

Mireia Alabart

Secretaria d’organització

Ricard Domingo

Tresoreria
Mercè Alegre

Militància
Dolors Borau
Noèlia Sánchez

Acció municipal i territorial
Eudald Serra
Araceli Arola

Secretaria institucional i jurídica

Jordi Manyà

Secretaria de planificació i programes

Xavi Bech de Careda
Xavier Altadill
Ferran Mascarell
Laia Comas

Secretaria UE i internacional

Saloua Laouaji

Organització territorial

La distribució territorial d’Acció per la República s’organitza en nivells regionals, cadascun dels quals està format per les seves divisions comarcals, municipals i de districte/barri corresponents:

 1. Barcelona Ciutat
 2. Área metropolitana de Barcelona
 3. Regió Barcelona
 4. Regió Girona
 5. Regió Lleida
 6. Regió Tarragona
 7. Regió Terres de l’Ebre
 8. Vall d’Aran – Pirineus

Cada Regió té la seva Direcció Executiva, escollida pel sistema de llistes obertes i responsable del pla de mandat que s’haurà d’elaborar en cada cas. La finalitat de cada estructura territorial és impulsar l’acció del partit dins del seu àmbit, organitzar eleccions primàries per escollir els càrrecs públics de cada delegació territorial i vetllar pel compliment de les iniciatives polítiques i socials escollides democràticament.

Transparència

T’hi reconeixes?
Omple-ho per rebre informació d'Acció per la República.

  Nom

  Cognoms

  Adreça electrònica

  Accepto les condicions de la Política de privacitat.

  Back To Top