Skip to content

Arran de la suspensió de Laura Borràs

COMUNICAT D’ACCIÓ PER LA REPÚBLICA ARRAN DE LA SUSPENSIÓ DE LAURA BORRÀS

Davant la suspensió dels drets i deures de la diputada i presidenta del Parlament, Molt Honorable Laura Borràs, acordada aquest migdia per la Mesa de la cambra, amb els vots favorables de la CUP, ERC i el PSC, Acció per la República vol fer públic:

1. El suport absolut a Laura Borràs i a la seva presumpció d’innocència. No hauria de ser admissible en democràcia ni que els jutges facin de polítics ni que els polítics juguin a fer de jutges.

2. El rebuig sense matisos de la hipocresia dels qui han pres aquesta decisió, en un context de repressió i de lawfare, en nom —diuen— del prestigi de la institució. La dignitat del Parlament i de la seva presidència no es construirà mai donant versemblança a informes de la guàrdia civil ni a instruccions judicials irregulars.

3. La voluntat política de la CUP i ERC d’apartar la presidenta de Junts per Catalunya de l’espai polític evidencia que els interessos partidistes i la mirada a curt termini és a punt de provocar la fallida del moviment independentista. És lamentable que, a poques setmanes del cinquè aniversari de l’1 d’Octubre, els qui haurien de fer-se dignes d’aquella gesta històrica facin la feina bruta, amb aquesta i altres decisions, al veritable adversari, l’estat espanyol.

4. Com a organització que hem donat suport a Junts per Catalunya des de la seva creació, esperem que la reacció del partit a la suspensió de Laura Borràs estigui a l’alçada. Els precedents que malauradament hem hagut de viure fins ara, en particular la no investidura del president Carles Puigdemont i la inhabilitació del president Quim Torra, obliguen Junts a fer aquesta vegada un gest enèrgic que li permeti mantenir la credibilitat i recuperar la dignitat. En cas contrari, no és únicament Junts qui es debilita sinó el conjunt de l’independentisme conseqüent, tots els qui rebutgem la deriva neoautonomista.

Barcelona, 28 de juliol del 2022

 

Comunicat en pdf

Back To Top