Skip to content

Balanç del primer aniversari de Junts

DECLARACIÓ D’ACCIÓ PER LA REPÚBLICA DAVANT L’ANIVERSARI DE JUNTS PER CATALUNYA 

Ara farà un any, Acció per la República va apostar per afegir-se a la construcció de Junts per Catalunya i contribuir a fer-ne la força central de l’independentisme. Durant aquests mesos, hem treballat perquè el nou partit respongués a les necessitats de l’acció política d’avui, sobre els fonaments de la transversalitat ideològica i la radicalitat democràtica, i per fer front a unes eleccions en què s’ha aconseguit un resultat molt digne, tot i anar-hi amb l’organització en construcció i sense drets electorals. 

Després de la formació del govern de coalició, i més enllà de situacions polèmiques com la viscuda els darrers dies, en fem balanç i considerem:

1. Que cal treballar per la cohesió interna de Junts i evitar que lluites fratricides, personalismes o altres interessos posin el projecte en risc i decebin tots els qui, en el moment actual de desconcert, hi han dipositat la confiança per governar el país i avançar cap a la independència. 

2. Que cal reforçar els mecanismes de debat intern i de presa col·legiada de decisions per fer realitat el compromís de renovació de les maneres de fer política.

3. Que cal mantenir el posicionament polític definit a les ponències fundacionals, evitant confondre opinions personals amb l’estratègia de Junts, especialment en relació amb el mandat del Primer d’Octubre i l’aposta per la ruptura.

4. Que cal construir un ideari i un programa polítics compartits que responguin al repte que té Junts d’encarnar el projecte col·lectiu central i majoritari de la societat catalana.

Barcelona, 15 de juny del 2021

 

Comunicat en pdf.

Back To Top