Skip to content

Comunicat d’Acció davant la reforma del delicte de sedició

ACCIÓ PER LA REPÚBLICA DENUNCIA LA COMPLICITAT DEL GOVERN AUTONÒMIC D’ESQUERRA AMB LA REPRESSIÓ

Després que el govern espanyol presentés ahir la proposta de “derogació” del delicte de sedició i d’ampliació del delicte de desordres públics agreujats, Acció per la República declara que:

  1. Aquesta proposta no comporta la desjudicialització del conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol sinó una posada al dia dels mecanismes de repressió contra l’independentisme. Amb aquesta reforma, les mobilitzacions de l’U d’Octubre haurien estat considerades delicte i castigades amb penes de fins a cinc anys de presó. Amb aquesta reforma es pretén burlar la vigilància de les institucions polítiques i judicials europees i reprendre la persecució dels exiliats.
  2. Amb aquesta proposta es fa evident que a l’anomenada taula de diàleg i negociació entre els governs espanyol i català, en realitat entre el PSOE i Esquerra, només s’hi negocien els termes de la capitulació del moviment independentista. L’U d’Octubre el poble de Catalunya va autodeterminar-se sense vacil·lacions, tot i la violència que va rebre, i el deure de tots els qui pretenen representar-lo és defensar la declaració d’independència i dur-ne l’aplicació fins a les últimes conseqüències. És això i només això el que els representants electes del poble de Catalunya tenen el deure de negociar amb l’estat espanyol.
  3. L’entusiasme amb què el president Pere Aragonès va saludar la proposta de modificació del delicte de sedició, en solemne declaració institucional, incapacita el govern autonòmic d’Esquerra Republicana per defensar els drets i les llibertats dels catalans. Denunciem l’exercici d’engany o d’autoengany que practica habitualment el partit que pretén governar en minoria el país i l’instem a sotmetre’s d’una vegada a la confiança dels electors.
  4. La conquesta de la independència és, avui més que mai, una necessitat i una exigència per poder atendre les necessitats concretes, urgents, dels catalans. No avantposar-la a qualsevol altre interès és una mostra greu d’irresponsabilitat. Ja és hora que tots els agents de l’independentisme recuperin la iniciativa.

Barcelona, 12 de novembre del 2022

 

Comunicat en pdf

Back To Top