Skip to content

Comunicat després de l’assemblea general extraordinària d’Acció

Aquest diumenge 19 de juliol al matí, els socis d’Acció per la República han celebrat una assemblea general extraordinària per valorar la situació social i política d’avui i l’horitzó immediat de futur.

L’anàlisi de l’escenari present, marcat per la crisi de la covid-19 i per la limitació de l’exercici de l’autogovern per part sobretot dels poders executiu i judicial espanyols, però també per la crisi del sentit d’estat del govern actual en el seu conjunt, ha refermat Acció en la necessitat d’avançar decididament cap a la República per recuperar les plenes llibertats, garantir la prosperitat de tota la societat i capgirar, així, l’estat d’incertesa col·lectiu que agreuja encara la situació.

Davant un estat caduc, amb un model autonòmic en fallida i incapaç de redreçar el seu panorama econòmic, és més necessària que mai una estratègia republicana per aconseguir la independència. La República catalana ha de ser l’espai de la plenitud democràtica, de la justícia, el benestar i la prosperitat que ara ens són negats.

Per fer-la realitat cal una organització política capaç de guanyar les pròximes eleccions autonòmiques i posar el govern de la mala autonomia que ara tenim al servei de tots els ciutadans i de la futura República. Ens afirmem en la convicció que Junts, la unió dels independentistes per la ruptura al voltant del president Puigdemont, ha de ser aquesta organització, oberta a totes les persones, democràtica en les formes, de valors progressistes, ideològicament transversal sobre l’eix de centreesquerra majoritari al país, decididament republicana.

Per aquest motiu, els socis d’Acció aposten per adherir-se individualment a Junts i per participar activament en el procés de constitució del nou partit.

 

Barcelona, 19 de juliol del 2020

 

Comunicat assemblea juliol 2020.pdf

Back To Top