Skip to content

Davant la convocatòria d’eleccions del 23 de juliol

CARTA OBERTA A MÍRIAM NOGUERAS DAVANT LA CONVOCATÒRIA D’ELECCIONS DEL 23 DE JULIOL

Benvolguda Míriam, 

Som a les portes d’una convocatòria electoral que torna a ser excepcional, la de les eleccions generals espanyoles del 23 de juliol, i volem expressar públicament el nostre suport a la candidatura que hi encapçales en nom de Junts per Catalunya. 

Acció per la República reconeix l’acte d’autodeterminació que els catalans vam exercir l’1 d’Octubre del 2017 i defensa que cal mantenir la confrontació oberta amb l’estat espanyol, com la manté aquest estat contra nosaltres, els independentistes. És sobre aquesta base que Acció va donar suport a la creació de Junts i és, així mateix, per coherència amb això, que vam defensar que calia trencar el pacte de govern autonomista amb Esquerra i que defensem encara que convé evitar els pactes amb els partits del 155, per desmuntar una falsa imatge d’estabilitat institucional. 

Aquesta mateixa coherència ens du a cridar avui els electors a donar suport a la teva candidatura per aconseguir poder actuar al parlament espanyol com una minoria de bloqueig, tal com heu fet durant la legislatura anterior, i si cal amb més contundència encara. 

Acció per la República serà al teu costat per fer valdre que ara és més que mai l’hora de la confrontació. Per fer valdre que només es pot donar suport a la investidura d’un president espanyol a canvi de negociar l’aplicació dels resultats de l’1 d’Octubre. Per fer valdre que, si no ho accepten, les institucions espanyoles es condemnen a una inestabilitat permanent i a repetir les eleccions generals. 

Creiem que t’has de fer forta en aquest plantejament i deixar ben clar que han quedat enrere les èpoques del peix al cove, de la negociació de les engrunes, de la humiliació davant l’abús d’un estat construït secularment contra Catalunya i la voluntat dels catalans. Estem convençuts que aquesta és la veu que esperen sentir una majoria dels electors del nostre país i que la reconeixeran amb el seu vot si parla alt i clar i sense ambigüitats. 

Cal fer-ho per recuperar la credibilitat i obtenir la confiança dels qui s’han afartat dels errors dels darrers anys. Cal fer-ho per dignitat i per l’alliberament del país. Fes-ho, doncs, i Acció hi serà sense vacil·lacions. 

Cordialment, 

ACCIÓ PER LA REPÚBLICA

Barcelona, 3 de juliol del 2023

 

Comunicat en pdf

Back To Top