Skip to content

Davant la pròxima convocatòria d’eleccions al Parlament

DECLARACIÓ D’ACCIÓ PER LA REPÚBLICA DAVANT LA PRÒXIMA CONVOCATÒRIA D’ELECCIONS AL PARLAMENT

Atès l’anunci fet pel president Quim Torra que properament convocarà eleccions al Parlament de Catalunya, des d’ACCIÓ fem públiques aquestes consideracions:

  1. Coincidim amb el president Torra que la legislatura està exhaurida a causa de les divergències estratègiques entre ERC i JxCAT, i ho està des de l’inici, quan el 30 de gener no es va restituir el president Puigdemont. Per tant, cal resoldre tan aviat com sigui possible unes divergències que, recurrentment, entorpeixen el procés d’autodeterminació i, també, la correcta gestió dels interessos ciutadans.
  2. La convocatòria d’eleccions dona una oportunitat per reordenar l’espai independentista. ACCIÓ defensa des de fa temps que caldria bastir un front ampli republicà que reunís les forces polítiques i cíviques que aposten per la ruptura i per donar continuïtat al mandat del Primer d’Octubre. Negociar, que és l’única manera d’acabar democràticament amb els conflictes, no significa claudicar ni abandonar el legítim objectiu d’assolir la independència per la via de l’autodeterminació.
  3. Per a ACCIÓ el líder d’aquest espai és el president Carles Puigdemont, avui eurodiputat, que també lidera, juntament amb els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, el Consell per la República. Les eleccions no han d’interferir en l’expansió i consolidació dels Consells Locals, que són veritables fòrums de reunió unitaris oberts a totes les persones que vulguin treballar per la república catalana.
  4. No obstant això, Carles Puigdemont és el líder polític d’una manera d’entendre el combat independentista que està integrat per sensibilitats ideològiques molt diverses. És per això que ACCIÓ creu que el president Puigdemont hauria de situar-se per damunt dels diversos corrents per afavorir la unitat.
  5. Finalment, ACCIÓ creu que la reordenació de l’espai que fins ara ha representat el grup parlamentari de JxCAT i les candidatures locals, s’hauria d’emprendre amb la convocatòria d’una convenció en la qual es resolgués quina ha de ser la forma organitzativa que ha de prendre l’espai i com cal encarar les eleccions.
  6. És per aquest motiu que ACCIÓ proposa crear una comissió gestora amb la participació de representants dels diversos sectors, presidida per Carles Puigdemont, que s’encarregui de convocar la convenció tan aviat com sigui possible.
Barcelona, 17 de febrer del 2020

 

La declaració en pdf

Back To Top