Skip to content

Davant la publicació de les sentències contra els processats pels fets de la tardor del 2017, Acció per la República vol manifestar:

  1. La condemna més radical de les sentències. Per respecte a la divisió de poders i per un elemental esperit democràtic, la Justícia s’hauria d’haver inhibit des del primer dia davant d’una causa que és estrictament política. Els conflictes polítics només es poden discutir políticament i negociar-hi solucions polítiques. Amb tot, després de la farsa judicial que hem viscut, l’única resolució acceptable hauria estat la plena absolució dels encausats.
  2. La crida a la mobilització popular i institucional, sempre cíviques i pacífiques, contra unes sentències que no tenen altre objectiu que l’escarment i la invitació a la renúncia del nostre projecte polític. Però nosaltres no ens aturarem: treballem per una República catalana i per la independència de Catalunya com a únic camí per fer-la realitat.
  3. El suport a les convocatòries de l’Assemblea Nacional i Òmnium, d’una banda, i del Tsunami Democràtic, de l’altra. Acció per la República hi participarà activament per defensar l’alliberament immediat dels presos, la suspensió de la repressió contra l’independentisme i la proclamació de la República. Només depèn de nosaltres no deixar de voler guanyar. Per la plena llibertat de Catalunya i de tots els seus ciutadans.

Barcelona, 14 d’octubre del 2019

Back To Top