Skip to content

Davant les eleccions del 28-A i el 26-M

Davant el cicle electoral que ara comença, Junts per la República (JuntsxRep) manifesta:

  1. Junts per la República creu que la unitat és l’única via per assolir l’èxit en totes les convocatòries electorals. Tot i assumir  la impossibilitat de presentar als electors candidatures realment unitàries en les tres eleccions que tindran lloc pròximament, estem convençuts que aquesta seria la millor manera de fer visible a cada convocatòria una majoria independentista que ja és socialment indiscutible. Per això posarem tot l’esforç per enfortir la unitat amb l’esperit transversal i republicà que reclama la majoria d’electors. Per tant, no renunciarem a reforçar la Crida Nacional per la República, que ha nascut per encarnar aquest esforç, i donem la benvinguda a tots els processos de confluència republicana i independentista.
  2. A les eleccions generals espanyoles del 28-A, donarem suport a la candidatura de Junts per Catalunya (JxCat), i treballarem perquè la seva acció parlamentària al Congrés persegueixi, alhora, la unitat amb tots aquells grups que obtinguin representació parlamentària i l’exigència de l’exercici del dret d’autodeterminació, a més de denunciar el tracte discriminatori que la població catalana i les seves institucions reben per part de l’Estat. No podem renunciar a fer política per mirar de fer front a aquesta discriminació, que és fiscal i política. Proposem que es constitueixi un grup parlamentari conjunt dels grups que obtinguin representació al Congrés dels Diputats.
  3. Les eleccions al Parlament Europeu i la legislatura europea que ara comença són especialment rellevants per a Catalunya i la UE. El dret a l’autodeterminació forma part dels drets fonamentals d’Europa. L’única manera que se’ns reconegui aquest dret és ser presents a les institucions europees com un bloc. És per això que donem el nostre suport al president Carles Puigdemont per tal que reuneixi a l’entorn de la seva candidatura al Parlament Europeu un conjunt de persones que, des de la pluralitat ideològica, es comprometin a defensar amb una sola veu el dret a l’autodeterminació i la democràcia davant les institucions de la UE.
  4. A les eleccions municipals del 26-M, Junts per la República donarà suport a aquelles candidatures que responguin als criteris de pluralitat, transversalitat i adhesió als principis de l’1-O, independentment de les sigles. A Barcelona, malgrat que la confluència sobiranista no és completa, i atès que hem estat treballant amb Ferran Mascarell per bastir-la mitjançant un fort i complet projecte de ciutat, donarem suport a la candidatura de Junts per Catalunya (JxCat)
Back To Top