Skip to content

Davant l’obertura de judici oral contra la presidenta Laura Borràs

COMUNICAT D’ACCIÓ PER LA REPÚBLICA
DAVANT LA PERSECUCIÓ JUDICIAL CONTRA LAURA BORRÀS

Aquest divendres començarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el judici oral contra la Molt Honorable Laura Borràs, presidenta del Parlament, circumstància davant la qual Acció per la República declara:

1. Que, una vegada més, la presumpció d’innocència no ha estat respectada ni pel conjunt dels mitjans de comunicació ni per la majoria d’actors polítics, sempre actius en l’intent d’escarnir i escarmentar l’independentisme.

2. Que l’acumulació d’irregularitats comeses durant la dilatada instrucció del cas evidencia, per si algú en tenia cap dubte, la intencionalitat política d’aquest procés, que respon punt per punt a la definició de lawfare.

3. Que, en aquesta ocasió, han participat de la persecució també molts dels partits polítics que es consideren independentistes, que no han tingut escrúpols a l’hora d’utilitzar-la contra qui consideren un contrincant, com va demostrar la decisió de suspendre Laura Borràs com a diputada i presidenta del Parlament, disfressant d’inexistents obligacions jurídiques allò que no eren sinó simples interessos partidistes que vulneraven drets fonamentals.

4. Que Acció per la República ha fet i farà costat personalment i també políticament a Laura Borràs davant la persecució per part de la justícia espanyola i davant la campanya de desprestigi de què és objecte, provingui d’on provingui.

I, per tot això, crida a la concentració davant les portes del TSJC, al Passeig de Lluís Companys de Barcelona, aquest divendres, 10 de febrer, a dos quarts de 10 del matí.

Barcelona, 8 de febrer del 2023

 

 

Comunicat en pdf

Back To Top