Skip to content

Declaració davant la cimera hispanofrancesa del 19 de gener

Davant l’anunci de l’escenificació, el pròxim dijous 19 de gener, a la ciutat de Barcelona, d’una cimera entre els presidents dels governs espanyol i francès, Pedro Sánchez i Emmanuel Macron, Acció per la República declara:

1. Que rebutja l’ocupació prepotent de la capital del país per part de dos governs que no en reconeixen la sobirania ni en respecten la lliure voluntat dels ciutadans.

2. Que denuncia l’actitud col·laboracionista del govern autonòmic, com a culminació d’una estratègia de submissió que, per ara, només ha aconseguit frenar el procés d’alliberament nacional. 

3. Que agraeix a les autoritats espanyoles i franceses que, amb la seva actitud colonial, contribueixin a mantenir despert l’esperit de lluita dels catalans i n’hagin renovat la capacitat de treballar conjuntament per l’objectiu comú de la independència.

4. I, per tot això, fa una crida a participar en la concentració unitària contra la cimera hispanofrancesa, convocada dijous 19 de gener a les 9 del matí a la plaça de Carles Buïgas de la muntanya de Montjuïc, al peu de les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch.

Barcelona, 16 de gener del 2023

 

Declaració en pdf

Back To Top