Skip to content

La Xarxa Ciutadana SARE es manifesta per una política penitenciària més humana

Declaració de Junts per la República amb motiu de la manifestació organitzada per la Xarxa Ciutadana SARE per a reivindicar una política penitenciària més humana

PER LA LLIBERTAT I ELS DRETS HUMANS DELS PRESOS

Un clam de solidaritat i unitat entre Catalunya i el País Basc.

Des de Junts per la República ens unim a la manifestació convocada per la Xarxa Ciutadana SARE, del País Basc, que tindrà lloc el proper dia 12 de gener, a Bilbao, perreivindicar la llibertat dels presos polítics, el respecte, per part de l’estat espanyol, delsdrets humans i per a denunciar la seva política penitenciària basada en la venjança, elcàstig abusiu i la manca d’humanitat.

Ens hi unim amb convicció perquè som solidaris amb la resistència i la reivindicació de tots els que avui, a Espanya, pateixen inhumanament, sense raó i injustament larepressió organitzada pels diferents estaments de l’Estat, des de la monarquia fins als partits polítics, passant per la complicitat activa dels mitjans de comunicació. Catalunya ha patit aquest abús amb l’empresonament injust i il·legal de polítics irepresentants de la societat civil pacífics i demòcrates, però el País Basc també l’hapatit amb les condemnes desproporcionades dels joves d’Altzazu i una política inhumana de dispersió de presos. La repressió també incrimina manifestants pacífics, cantants i artistes i es limita la llibertat d’expressió de twitaires. L’Estat ens intenta atemorir, silenciar i desmobilitzar.

Des de Junts per la República comminem la ciutadania a no defallir. Nosaltres estarem sempre al costat dels que reivindiquin, pacíficament, el respecte pels drets humans, la llibertat i la democràcia a Espanya i a arreu. Per això aquest 12 de gener serem a Bilbao al costat de la Xarxa Ciutadana SARE. Per solidaritat i per necessitat d’unir-nos al poble basc. El clam de Bilbao és també el nostre clam. La lluita del poble basc és també la nostra lluita. Perquè la lluita per la llibertat i pel respecte dels Drets humans, en aquests moments amenaçats a molts indrets del planeta, és la lluita de tots els demòcrates del món.

Catalunya sempre amb Euskadi.


Back To Top