Skip to content

Declaració de Junts per la República davant la vaga de fam de Jordi Sánchez i Jordi Turull

  1. Junts per la República vol expressar el seu respecte per la decisió dels presos polítics Jordi Sánchez i Jordi Turull de començar una vaga de fam per denunciar la tàctica dilatòria del Tribunal Constitucional destinada a impedir l’accés dels presos als tribunals europeus.
  2. Junts per la República reclama al Parlament de Catalunya i al Govern que doni suport als presos polítics i aprovi una resolució per reclamar al Tribunal Constitucional que resolgui les peticions d’empara delspresos polítics. Així mateix, insta els ajuntaments a aprovar mocions dedenúncia de l’arbitrarietat en el mateix sentit.
  3. Junts per la República demana al Síndic de Greuges que intervingui davant les instàncies espanyoles (Tribunal Constitucional i Defensor del Pueblo) i europees per la reiterada prevaricació de la justícia espanyola.
  4. Davant aquesta situació de vulneració dels drets democràtics, Junts perla República reitera que l’acció política sobiranista reclama la unitatentorn de la Crida Nacional per la República.
  5. Junts per la República considera que el repte més important que cal afrontar en els propers mesos és guanyar el màxim nombre d’alcaldies i regidors alineats amb la consecució de la República Catalana, i en especial recuperar Barcelona per a la causa republicana.
  6. Junts per la República reclama l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats perquè no han comès cap delicte i els volem a casa!
Back To Top