Skip to content

Declaració de suport a Laura Borràs i per un govern independentista

ACCIÓ PER LA REPÚBLICA FA COSTAT A LAURA BORRÀS, PRESIDENTA DEL PARLAMENT, I DEMANA UN GOVERN INDEPENDENTISTA 

Després de l’elecció de la mesa del nou Parlament i en la recta final de la negociació per posar les bases de la legislatura que ara arrenca, Acció per la República:

  • Felicita públicament la Molt Honorable Laura Borràs per la seva elecció com a presidenta del Parlament.
  • Li agraeix el discurs d’investidura, pel seu to i pel seu contingut, per la valentia i pel compromís.
  • I l’encoratja a no defallir en l’alt objectiu de recuperar la sobirania popular, restituir la dignitat al Parlament, defensar-lo davant la ingerència dels poders executiu i judicial i fer valdre els drets de tots els diputats a debatre i defensar lliurement les respectives posicions polítiques.

Igualment, Acció per la República:

  • Expressa la voluntat de fer costat a l’equip negociador de Junts perquè treballi sense renúncies per un pacte de govern honest, exigent i estable.
  • Exigeix un pacte que, fruit del sentit de la responsabilitat de totes tres forces independentistes, faci possible el bon govern que ara és inexcusablement necessari.
  • Reclama un govern, dialogant però determinat, que tingui el doble objectiu, indestriable, de respondre amb un Pla de Govern contundent a la situació d’emergència i de conquerir la sobirania real a través de la independència, un govern, al capdavall, en el qual puguem creure perquè respecta fidelment el mandat electoral.
  • Demana que,, si aquest acord no fos possible, s’assumeixi sense por i com una oportunitat l’opció de defensar activament des de l’oposició les polítiques de reconstrucció social i econòmica que la societat catalana necessita i mereix i les eines d’estat que són imprescindibles per dur-les a terme.

Barcelona, 15 de març del 2021

 

Comunicat en pdf.

Back To Top