Skip to content

Declaració de Tots Sants

Després de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem i davant la resposta repressora de les institucions de govern, Acció per la República:

1. Celebra l’onada de mobilitzacions populars, cíviques i pacífiques, que mostren amb contundència el rebuig a una sentència ignominiosa i defensen amb persistència la reivindicació de les llibertats i l’autodeterminació.

2. Rebutja la repressió indiscriminada i la violència policial amb què hi responen les institucions de govern i exigeix, especialment del Departament d’Interior de la Generalitat, que es depurin immediatament responsabilitats tècniques i polítiques per recuperar la confiança dels ciutadans.

3. Demana al govern de la Generalitat, i a totes les institucions de govern locals i supramunicipals, que emparin sense ambigüitats el dret de protesta dels ciutadans que els han escollit per governar-los.

4. Reivindica el dret a la desobediència davant l’abús de poder i les resolucions injustes i en reclama l’exercici massiu per part de la ciutadania, seguint les iniciatives organitzades per les entitats civils.

5. Celebra que el Consell per la República hagi impulsat l’Assemblea de Càrrecs Electes, que ha de permetre avançar en la construcció de la República des d’una nova institucionalitat republicana representativa que no posi directament en risc les institucions autonòmiques, a les quals seria insensat renunciar.

6. Crida a la participació en les eleccions espanyoles del 10 de novembre per tornar a demostrar que la majoria social del país ja ha apostat per la independència i per aconseguir el màxim nombre possible d’escons al Congrés i al Senat.

7. Expressa el suport als candidats Laura Borràs, Jaume Alonso-Cuevillas, Roger Español, Jami Matamala, Jordi Murgó i Mariona Quadrada, i demana el vot per a les candidatures que rebutgin de manera explícita el pacte amb els partits del 155 i que fixin com a objectiu d’aquesta legislatura la negociació amb l’Estat en el camí inequívoc cap a la independència.

Barcelona, 1 de novembre del 2019

Declaració de Tots Sants (pdf)

Back To Top