Skip to content

MESCat, Alternativa Verda i Acció, per la restitució del president Puigdemont

EL 12 DE MAIG, CAL VOTAR PER LA RESTITUCIÓ DEL PRESIDENT PUIGDEMONT

Som a les portes d’unes eleccions transcendentals. La darrera dècada hem viscut moltes convocatòries electorals singulars, entre votacions que vam considerar plebiscitàries, les consultes populars i la del 9-N i el referèndum de l’1 d’Octubre. És cert, però també ho és que aquest 12 de maig tenim una oportunitat única que no es pot desaprofitar.

Perquè segons què votem aquest diumenge, s’entendrà que els catalans ens hem resignat a girar full i a tornar, potser per sempre, a la submissió autonomista. I, per contra, segons què votem, serà indiscutible que no ens hem rendit, que hem persistit malgrat la repressió, que perseverem malgrat la desunió i que no ens aturarem fins a aconseguir alliberar el país fent-ne un estat independent.

La candidatura del president Puigdemont ens dona l’oportunitat d’expressar tot això amb el nostre vot. Si les eleccions de diumenge fan possible que se’l restitueixi com a president de la Generalitat, podrem dir que s’ha tancat, no només simbòlicament, el cicle de l’actual exili. I serà l’hora de reprendre la lluita on es va haver de deixar l’Octubre del 2017. Amb nova força, amb molta més experiència, comptant amb tots els que hi vulguin ser i sense complexos.

Ha arribat l’hora de dir prou. Prou de persecució. Prou de mentides. Prou de ser tractats com a ciutadans de segona. Prou de menyspreu sistemàtic a les nostres aspiracions democràtiques. Demostrem amb el nostre vot que som una majoria els qui exigim, ara i aquí, que Catalunya sigui reconeguda com un estat independent. Fem de nou president Carles Puigdemont i conquerim, finalment, la llibertat. 

MESCat Moviment d’Esquerres • Alternativa Verda • Acció per la República

Barcelona, 9 de maig del 2024

 

Comunicat en pdf.

Back To Top