Skip to content

Negociar no és claudicar

Conegut el pacte entre ERC i el PSOE per investir Pedro Sánchez, des dAcció per la República volem manifestar que:

1. No compartim lesperit que anima aquest pacte, fet en clau espanyola i no pas catalana, atès que no aporta cap guany concret per millorar la situació real de Catalunya i només beneficia els partits unionistes.

2. Denunciem que un sol partit independentista, el qual, a més, sempre ha refusat la unitat amb els altres partits, satorgui la representació del conjunt i, encara menys, del Govern de la Generalitat.

3. Rebutgem lestratègia partidista que vol resoldre als despatxos el que no ha guanyat a les urnes i donem suport al MHP Quim Torra quan refusa lacord en nom de la majoria parlamentària que representa.

4. El pacte no inclou cap mesura perquè cessi la repressió ni lamnistia ni cap senyal que indiqui la fi de la persecució de lindependentisme que el PSOE va iniciar en donar suport al PP per destituir el Govern legítim de Catalunya i perseguir els líders polítics i socials independentistes.

5. Som independentistes i per això no podem donar suport al programa de govern pactat entre PSOE i UP que en el seu punt 9 acorda garantir la unitat dEspanya. Cridem a la unitat republicana dels independentistes per superar la claudicació que avui ha ratificat ERC.

6. Cap acord que no compti amb el suport dels partits independentistes resoldrà un conflicte que és de naturalesa política i que només es pot resoldre amb lexercici popular del dret dautodeterminació.

 

Negociar no és claudicar (pdf)

Back To Top