Skip to content

Per la llista del president. Comunicat de MESCat, Reagrupament i Acció

DAVANT LES ELECCIONS DEL 12 DE MAIG, PER LA LLISTA DEL PRESIDENT

Després de la dissolució del Parlament de Catalunya i la convocatòria d’eleccions per al pròxim 12 de maig, les organitzacions sotasignades declarem:

  1. Que l’avançament de les eleccions és una conseqüència directa del fracàs de l’estratègia impulsada per Esquerra, que l’ha duta aquesta legislatura a malbaratar la majoria independentista en vots i en escons del 52% i ha portat el govern de Pere Aragonès a una situació de minoria parlamentària finalment insostenible. 
  2. Que, alhora, en el context de l’aprovació de la llei d’amnistia i de les negociacions sota supervisió internacional entre el president Puigdemont i el partit que governa a l’estat, l’avançament electoral ofereix a l’independentisme una oportunitat única de recuperar la iniciativa, reprendre l’1 d’Octubre i tornar a fer el pols des de les institucions pròpies, sense renunciar a l’unilateralisme, a un estat espanyol en crisi estructural a causa de l’enfrontament amb Catalunya. 
  3. Que per fer aquest pols cal una candidatura de país encapçalada pel president a l’exili que basteixi un front ampli sobiranista amb les personalitats, les forces polítiques i les entitats cíviques que vulguin ser-hi i que representi el retorn del president legítim al capdavant de la màxima institució catalana. 
  4. Que aquesta candidatura ha de presentar un programa de màxima exigència nacional i democràtica i un programa sectorial de mínims, capaç de representar una àmplia majoria de ciutadans a través de la defensa de la justícia social, el model de benestar, el progrés econòmic sostenible, les polítiques per la llengua i la presència internacional de Catalunya, amb la convicció que la independència és la condició necessària per al bon govern al servei de les necessitats reals del país.
  5. Que, per tot això, les organitzacions sotasignades, MÉSCat Moviment d’Esquerres de Catalunya, Acció per la República i Reagrupament Independentista, fem una crida als diferents actors del món independentista a sumar-se a aquesta candidatura per culminar col·lectivament el camí cap a la independència

Barcelona, 21 de març del 2024

Comunicat en pdf.

Back To Top