Skip to content

Per una candidatura de l’independentisme rupturista

COMUNICAT D’ACCIÓ PER LA REPÚBLICA PER UNA CANDIDATURA DE L’INDEPENDENTISME RUPTURISTA

 

Davant l’allau d’informacions sobre la possible articulació d’una candidatura electoral al voltant de la marca Junts per Catalunya, Acció per la República declara:

  1. Reconeixem el lideratge del president Carles Puigdemont entre les forces independentistes que apostem per la ruptura. Perquè aquesta voluntat de ruptura tingui opcions de construir una alternativa guanyadora, cal que tots els qui hi vulguem ser ens articulem d’una manera nova a l’entorn del President.
  2. Defensem la construcció d’una nova organització que sigui radicalment democràtica, desacomplexadament independentista, oberta a tots els qui s’hi vulguin integrar, definida en tot des de la base, estructurada paritàriament, alliberada de males praxis antigues, vertebrada per una concepció digital, àgil i moderna, capaç de dir sempre les coses pel seu nom.
  3. Tenim l’objectiu tàctic de governar l’autonomia, per més minsa i insuficient que sigui. Perquè no podem deixar de reclamar els 16.000M€ que l’estat drena cada any de Catalunya ni podem renunciar a fer visibles els greuges per la desinversió en infraestructures o en el reconeixement de la llengua i la cultura.
  4. Tenim l’objectiu estratègic de fer la república, que ara és més necessària que mai. La pandèmia ha mostrat descarnadament el caràcter immutable de l’estat espanyol, que està disposat a fer-ho tot perquè hi continuem sotmesos. No podem esperar més: necessitem construir un país diferent i les eines de què disposem ara mateix no ho fan possible. Només la independència ens les donarà.

 

Barcelona, 30 de juny del 2020

 

Per una candidatura rupturista.pdf

Back To Top