Skip to content

Resolucions del Consell Nacional de Junts per la República

Avui, dissabte 2 de març, s’ha reunit a Esplugues de Llobregat el Consell Nacional de Junts per la República (JuntsxRep), i ha aprovat les resolucions següents:

  1. Obrir un procés constituent que finalitzi en la celebració d’una assemblea fundacional dins de l’any 2019. S’han aprovat els esborranys dels documents congressuals.
  2. S’ha elegit una direcció provisional de 18 membres fins a l’assemblea fundacional. El CN, presidit per Ferran Mascarell, ha triat Araceli Esquerra (presidenta), Agustí Colomines (secretari general) i quatre secretaries a càrrec de Maria do Carmo Marques-Pinto, Isabel Ferrer, Quim Jubert i Ricard Domingo. La responsable de comunicació és Mireia Alabart.

Per últim el CN ha acordat, entre les resolucions polítiques adoptades, el següent punt:

  • “JuntsxRep dona suport a la consulta oberta la Crida Nacional per la República per determinar quin paper ha de tenir en les properes eleccions del 28-A l’organització que van ajudar a fer néixer. Agraïm al Govern de la Crida que hagi obert aquest procés participatiu entre adherits, fundadors i associats. La doble pregunta plantejada és pertinent, atesa la transcendència de la situació política. Tanmateix, si bé considerem que la primera pregunta és impecable, ja que la unitat és la millor opció per maximitzar l’independentisme, la segona pregunta reclama un aclariment abans de posicionar-nos-hi favorablement. Demanem que el Govern de la Crida aclareixi que una possible confluència més limitada només podria ser tinguda en consideració si es recupera l’esperit unitari, tranversal i apartidista que portar a la victòria electoral de la candidatura del president Carles Puigdemont el 21-D”
Back To Top