Skip to content

Valoració de les eleccions del 14 de febrer

ACCIÓ PER LA REPÚBLICA VALORA LES ELECCIONS AL PARLAMENT DEL 14 DE FEBRER

Davant els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya, Acció per la República vol compartir públicament:

  1. La felicitació als militants i simpatitzants de Junts per Catalunya pels resultats aconseguits en circumstàncies tan adverses, i tanmateix, vist que no han permès assolir l’objectiu principal de guanyar les eleccions, la necessitat de fer-ne una anàlisi autocrítica serena, objectiva i profunda per introduir els correctius que se’n desprenguin en l’estructura i els procediments encara tendres del partit.
  2. El compromís dels diputats electes d’Acció dins la candidatura de Junts per treballar activament, des del Parlament o des del govern, en la defensa d’un pla d’emergència nacional contra la crisi sanitària, econòmica i ecosocial derivada de la covid.
  3. La constatació que la majoria absoluta independentista, ara liderada per Esquerra, i reforçada en vots i en escons en relació amb l’anterior composició del Parlament, té el deure d’acordar uns objectius de legislatura i un pla de govern que avancin decididament en el camí sense retorn que ens porta a la independència.
  4. La necessitat que es concreti tan aviat com sigui possible un pacte, sòlid i transparent, per a la formació del nou govern, independentista, prioritzant l’entesa de les tres forces ERC, Junts i CUP,  sense vetos de cap mena, sobre unes bases de lleialtat política, interès col·lectiu, solvència professional i compromís nacional que facin d’aquesta legislatura una legislatura decisiva per a la conquesta de la llibertat i l’aplicació de polítiques socials en benefici de la prosperitat de tots els ciutadans del país, decidides des de Catalunya i amb els recursos adequats, contra la situació d’emergència.
  5. Que cal exigir a l’estat espanyol una negociació immediata per a la resolució del conflicte, sense trampes ni dilacions, amb el seguiment d’un relator internacional, centrada en tres punts: l’exercici del dret d’autodeterminació, l’aprovació d’una llei d’amnistia i la cessió al govern català de la gestió dels fons europeus.
  6. La conveniència que les institucions autonòmiques, novament governades per l’independentisme, reconeguin el Consell per la República i s’hi coordinin per avançar cap a una real autodeterminació que obri la porta a la independència.

Barcelona, 16 de febrer del 2021

 

Comunicat de valoració de les eleccions  del 14F.pdf

Back To Top