Skip to content

34. Es parla de candidatures

Pere Martí va publicar ahir a Vilaweb la crònica Les condicions de Puigdemont per a ser candidat, on endreçava, com fa cada vespre, el batibull d’informacions diàries amb criteri analític i capacitat interpretativa. Entre moltes altres coses, hi deia:

La proposta que fa la Crida, mitjançant Jordi Sánchez, és de començar de zero: refundar Junts per Catalunya com a moviment polític i permetre-hi la doble militància. Tot plegat, pensant en el PDECat i també en formacions com ara Acció per la República, que encapçala la diputada Aurora Madaula, o Independentistes d’Esquerres, que es va presentar el mes de febrer a l’Ateneu Barcelonès i que integra ex-militants d’ERC, com ara el batlle de Montblanc, Josep Andreu, i ex-militants d’Iniciativa, a més d’independents. La proposta de Sánchez és ben vista a Waterloo i als Lledoners, però no és clar que el PDECat l’accepti, perquè vol mantenir el perfil com a partit polític i marcar línia ideològica. Fins que això no s’hagi resolt, Puigdemont no acabarà de decidir si es presenta, perquè actualment se sent molt compromès amb la tasca d’eurodiputat.

No amagarem que ens va complaure ser-hi com un dels actors que ha de contribuir a remoure el panorama. Hi treballem de fa temps, com es pot comprovar rellegint el comunicat que vam fer públic el mes de febrer, i que considerem del tot vàlid ara mateix. Hi defensàvem la necessitat de concórrer a les pròximes eleccions autonòmiques, siguin quan siguin, amb un front ampli republicà integrat per les forces independentistes que apostin per la ruptura i donar continuïtat al mandat del Primer d’Octubre. I hi proposàvem convocar una convenció per articular una candidatura nova, a l’entorn de la figura del president Puigdemont, sense ròssecs del passat ni imposició de quotes de cap mena. Si aquesta és la proposta que Jordi Sánchez defensa des de la Crida, ens hi tindrà al costat sense condicions. Que és una manera de posar-hi les més exigents.

Back To Top